Om mig

 Efter en kort studie inom maskinteknik fortsatte jag inom skeppsyrket som  skeppsriggare och teoretisk som segelmakare i Hamburg. Ett yrke som är gammalt och intressant, om man tycker att sjöfarten är livet. För egen del seglade jag mycket och det kändes helt rätt. Men verkmästaren sa,  Karl kommer inte att jobba länge till. Precis, parallellt jobbade jag ett tag som bartendrar på en av Hamburgs finaste inneställe Riverside. Och som fotomodell åt en tidning samt reklam för cigarills.

   Han hade rätt, efter utbildningen ett år senare flyttade jag till Falun och där kände man inte till yrket. Så jag fick erbjudandet att läsa till något annat. Valet blev Radio TV tekniker som fick mig att jobba som anställd och egen företagare i ca. 20 år. Under tiden kom förfrågningar och önskemål som blev uppfinningar främst för att hjälpa människor med funktionshinder.

   Förändringar i livet tillhör min livsväg och jag nosade lite i inredningsdesign. Tiden var illa valt, restaurangnäringen försökte med konkurser övervinna sina förluster. Så fick även jag efter några obetalda räkningar bita i det sura äpplet.

   Ett sydsvensk företag som också hade drabbats av eländet övergick till byggbranschen. Jag jobbade en tid som konsult för marknadsföring i Tyskland. Erfarenheten av min fars byggteknik och den i Sydsverige gav mig en mycket bra ide, som jag teoretisk utvecklade på ritbordet och lät göra en bedömning av Byggforskning i Gävle. Sedan fortsatte jag på Prototypverkstaden i Säter. Men tiden gick och ingenting hände, någon sa till mig att jag var före min tid. Jag frågade Janne Hammar om jag kunde få måla på väggen i den skollokalen som skulle renoveras. Han svarade visst får du det, om det inte blir bra så målar vi över. Det var starten till mitt nya liv som konstmålare. Ryktet spred sig och snart kom det en förfrågan om jag kunde ta fram ett förslag till Sätersjärnvägsstation Projektet blev av med andra som följd, skyltningen till genomfarten, VårdcentralenREHAB-Center mm.

   För att kunna genomföra målningen fick jag en arbetslokal på Skönvik som under tidens gång blev en behaglig och kreativ ateljé.

Numera arbetar jag med olika tekniker som bl.a. digitala bilder.

Med vänlig hälsning

KarlH Kruse